Sakai Takayuki Santoku Aogami Blue-2 oceľ japonský kuchársky nôž 18cm Pakka wood
japonský kuchársky nôž Santoku s Blue-2 ocele, dĺžka ostrie 18 cm, materiál rukoväte Pakka wood. Nie je ideálny na rezanie veľmi kyslých kusov, ako sú citrusové plody, pretože kyselina bude reagovať s uhlíkovou oceľou a môže spôsobiť intenzívne škvrny, zmenu farby a dokonca jamky, pokiaľ zostane v kontakte s čepeľou po ľubovoľne dlhú dobu. Viac o produkte
Sakai Takayuki Santoku Aogami Blue-2 oceľ japonský kuchársky nôž 18cm Pakka wood
- japonský kuchársky nôž Santoku s Blue-2 ocele
- dĺžka ostrie 18 cm
- materiál rukoväte Pakka wood
Rukoväť a čepeľ sú krásne, dobre vyrobené a odborne spracované, s vynikajúcim celkovým prispôsobením a povrchovou úpravou. Vynikajúci nôž, ktorý si určite zamilujete, ak ste doteraz používali iba nože z nerezovej ocele!
Pamätajte však, že sa jedná o nôž z vysoko uhlíkovej ocele, NIE nerezový, čo znamená, že ho musíte udržiavať v suchu a skladovať na suchom mieste, aby nezhrdzavel. Po použití umyte ručne, utrite, osušte a uskladnite. Tiež sa zafarbí a zmení farbu - to je normálne, takže zabudnite na to, že by ste sa snažili udržať nôž z uhlíkovej ocele lesklý. Ak sa toho obávate, zostaňte pri nožoch z nerezovej ocele.
Je tiež najlepšie vyhnúť sa rezanie veľmi kyslých kusov, ako sú citrusové plody, pretože kyselina bude reagovať s uhlíkovou oceľou a môže spôsobiť intenzívne škvrny, zmenu farby a dokonca jamky, ak zostane v kontakte s čepeľou po ľubovoľne dlhú dobu.
Je vyrobená zo špičkovej ocele Hitachi Yasugi-works Blue-2, čo je veľmi čistá oceľ s vysokým obsahom uhlíka s pridaným chrómom a volfrámom pre zvýšenú húževnatosť a odolnosť (čo je o niečo menej krehké ako napríklad „bielej“ ocele). Táto oceľ sa v japončine tiež nazýva Aogami alebo Ao-Ko II. Tvrdosť je minimálne HRC 60. Tento nôž je brúsený prevažne na pravej strane a nie je teda vhodný pre ľavákov. Pre bežnú každodennú údržbu odporúčam nižšie uvedený jemný keramický hon.
Elwin de Veld o značke Sakai Takayuki
Naše cesty do Japonska obvykle začíname v Osake, odkiaľ jazdíme šinkansenom (guľový vlak) do Seki v prefektúre Gifu. Začíname v Sakai na juhu Osaky, kde sa nám vždy dostáva vrelého priateľského privítania od Aoki san a Ogawa san od Sakai Takayuki.
V posledných rokoch zákazníci v našej predajni žiadajú špeciálne japonské tradične kované nože: Yanagiba, Sakimura, Kengata: všetky názvy modelov, ktoré sa používajú v japonských kuchyniach na prípravu rôznych druhov rýb. Sakai Takayuki je môj kľúč, ktorý otvára dvere do sveta tradičných japonských nožov a ku všetkému je ich sortiment zameraný na západný trh. Na výrobu tradičných japonských nožov Sakai Takayuki používa tie najlepšie z najlepších: okrem iného Itsuo Doi a Kenji Togashi. Kováč Yamatsuke san so svojou stabilnou rukou na Kaiten Toshi (japonský vodný kameň) je zárukou výnimočne ostrého prevedenia.
Sakai Takayuki nakupuje veľa ich ocele z ocele Aichi (ich sídlo sa nachádza blízko Nagoyi) a pracuje okrem iného s uhlíkovou oceľou shirogami bielej a aogami modrej. Pekný detail: farby v názvoch ocele nemajú nič spoločné s farbou samotnej ocele - je to iba
farba obalu, v ktorom je surová oceľ skladovaná v továrni. Západné modely sú ručne dokončované vo výrobných priestoroch spoločnosti v
Osake (ostrenie), ale prevažne vyrábané v Seki v prefektúre Gifu. Povrchová úprava a kvalita sú úžasné – presne to, čo môžeme od
Takayuki očakávať.
Garancia vráteniaTovar môžete do 30 dní vrátiť
Doprava zdarmanad 120 €
Garancia kvalityPonúkame len značkový tovar
Tovar skladom90% produktov skladom