Marmiton Kambei japonský kuchársky damaškový nôž Kiritsuke 20cm rukoväť drevo / epoxid VG10
Marmiton Kambei japonský kuchársky damaškový nôž Kiritsuke 20cm rukoväť drevo / epoxid VG10
- japonský štýl noža, vyrábaný pod našim menom "Marmiton" v Hong Kongu
- damascénska oceľ, jadro VG10 (67 vrstiev), striedajúce sa vrstvy ocele tvorí typický Damascénsky vzor
- dĺžka ostria 20,5 cm, dĺžka rukoväte 12,5 cm, celková dĺžka 33 cm, hmotnosť 175 g, šírka 2,2 mm
- tvrdosť ocele HRC 60-62
- osemhranná rukoväť kombinácia drevo / epoxid a ozdobným nitom
- uhol ostria 15 stupňov
- nôž umývajte v ruke bez použitia umývačky
- nepoužívať na zmrazené potraviny, možnosť vylomenie ostrie
Damascénskej (Damašková oceľ)
Damašková oceľ sa vyrába opakovaným skováním, prekladaním a znovu skováním niekoľkých pásikov ocele o rozdielnych vlastnostiach, takto vzniká charakteristický vzor, ktorý máva desiatky až stovky vrstiev. Damašková oceľ je vďaka zoskupenie materiálov rozdielnych vlastností (mäkšie a ohybnejšie oceľ je spájaná s tvrdšie a krehkejšie ocelí) dlhodobo ostrá a odolná. Vo výsledku je kombináciou toho najlepšieho z oboch ocelí.
Jadro tohto Damaškové ocele tvorí jedna z najlepšie hodnotených ocelí VG-10. Vysoko abrazívne odolná nerezová oceľ, ktorá má vyššiu stabilitu ostrie, často lepšie koróznu odolnosť a zvýraznenou životnosť ostria.
Medzi veľkou škálou nožov sú tieto damaškové nože s jadrom ocele VG-10 to najlepšie čo pre profesionálneho kuchára môžete vybrať. Vyššiu cenu kompenzuje dlhotrvajúci ostrie, minimálnu starostlivosť a vyšší korozivzdornosť.